HTML op het net Inhoud - Downloaden - Printen - Zoeken Animaties
Algemeen

Afbeeldingen

Animaties
  GIF animaties
  Java applets
  Flash en Shockwave

Formulieren

Frames

Java

Kleuren

Lijsten

Links

Maps

Shtml

Style sheets

Symbolen

Tabellen

Teksten


HTML op het net
  Inhoud
  Downloaden
  Uitprinten
  Zoeken

Gastenboek

Nieuws

Info


Gif animaties Top

Gifanimaties is de eenvoudigste en de meest gebruikte manier om een animatie te maken. De animatie bestaat uit één gif-bestand ('Animated Gif'), waar een aantal afbeeldingen achter elkaar in staan, met wat extra informatie over onder andere de snelheid van de animatie.
Een gifanimatie is zeer eenvoudig in een pagina op te nemen omdat dat precies hetzelfde gaat als bij een normale afbeelding.
De makkelijkste manier om aan deze animaties te komen is om ze gewoon van iemand te kopiëren. Bij bijvoorbeeld Cybernettix zijn veel animated gifs te vinden.
Mocht je zelf een gif-animatie willen maken, dan is bijvoorbeeld Gifcon een handig programmaatje. Voor de Apple is GifBuilder een goed programma.

Java applets Top

Hiervoor verwijs ik naar de pagina over Java.

Flash en Shockwave Top

Met behulp van software van Macromedia kan je hele multimedia-presentaties maken. Om die presentaties te bekijken heb je wel de Flash of Shockwave-plugin nodig, maar die plugin wordt tegenwoordig standaard bij de browsers geleverd.
Flash en Shockwave zijn presentaties gebaseerd op vectorgraphics en zijn geoptimaliseerd voor gebruik op het internet. Meer informatie over Flash en Shockwave vind je op http://www.macromedia.com/.

 Laatste wijziging: 28-09-2002 - Copyright © 1996-2002 Bas Jansen - URL: http://html.op-het.net/tekst/animaties.html Top