Klik hier voor de inhoudsopgave

HTML op het net - Printversie - Animaties
Originele URL: http://html.op-het.net/tekst/animaties.html

Gif animaties

Gifanimaties is de eenvoudigste en de meest gebruikte manier om een animatie te maken. De animatie bestaat uit één gif-bestand ('Animated Gif'), waar een aantal afbeeldingen achter elkaar in staan, met wat extra informatie over onder andere de snelheid van de animatie.
Een gifanimatie is zeer eenvoudig in een pagina op te nemen omdat dat precies hetzelfde gaat als bij een normale afbeelding.
De makkelijkste manier om aan deze animaties te komen is om ze gewoon van iemand te kopiëren. Bij bijvoorbeeld Cybernettix zijn veel animated gifs te vinden.
Mocht je zelf een gif-animatie willen maken, dan is bijvoorbeeld Gifcon een handig programmaatje. Voor de Apple is GifBuilder een goed programma.

Java applets

Hiervoor verwijs ik naar de pagina over Java.

Flash en Shockwave

Met behulp van software van Macromedia kan je hele multimedia-presentaties maken. Om die presentaties te bekijken heb je wel de Flash of Shockwave-plugin nodig, maar die plugin wordt tegenwoordig standaard bij de browsers geleverd.
Flash en Shockwave zijn presentaties gebaseerd op vectorgraphics en zijn geoptimaliseerd voor gebruik op het internet. Meer informatie over Flash en Shockwave vind je op http://www.macromedia.com/.

Laatste wijziging: 28-09-2002 - Copyright © 1996-2000 Bas Jansen (www.basjansen.com) - URL: http://html.op-het.net/printen/animaties.html