HTML op het net Inhoud - Downloaden - Printen - Zoeken Printversie - Inhoud
Algemeen

Afbeeldingen

Animaties

Formulieren

Frames

Java

Kleuren

Lijsten

Links

Maps

Shtml

Style sheets

Symbolen

Tabellen

Teksten


HTML op het net
  Inhoud
  Downloaden
  Uitprinten
  Zoeken

Gastenboek

Nieuws

Info


Algemeen

Een pagina over wat algemene zaken, zoals de opbouw van een pagina en een methode om automatisch een andere pagina te laden.

Afbeeldingen

Hoe laat je een afbeelding zien op je pagina? Dat wordt hier uitgebreid behandeld, inclusief truuks om je pagina sneller te laden.

Animaties

Hier wordt uitgelegd hoe je animaties op je pagina kan krijgen. Tevens staat er een link naar een programma om Animated Gif's te maken.

Formulieren

Formulieren kan je gebruiken om de bezoekers informatie te laten invullen voor bijvoorbeeld een verzoek om meer informatie of een gastenboek.

Frames

Hier kan je zien hoe je een pagina makkelijk op kan delen in verschillende onafhankelijke gebieden. Het is zelfs mogelijk de framebalken onzichtbaar te maken!

Java

Een korte uitleg van wat Java nu precies is, inclusief de verschillen tussen JavaScript en Java. Verder ook handige en nuttige links voor als je zelf wil programmeren in Java of JavaScript.

Kleuren

Tips over kleurgebruik en een kleurentabel.

Lijsten

Als je verschillende opties onder elkaar wil laten zien is een lijst zeer handig. Lijsten zijn echter ook te gebruiken voor de layout van een pagina!

Links

Hier zie je dat zoiets als een link toch nog veel mogelijkheden heeft.

Maps

Een map is een afbeelding waarbij verschillende gebieden aanklikbaar zijn. Dit is bijvoorbeeld handig bij het maken van een grafisch menu. Hier vind je uitleg hierover en een link naar een handig programmaatje om verschillende gebieden in een afbeeldingen aanklikbaar te maken.

Shtml

Deze speciale vorm van html maakt dingen mogelijk als het invoegen van bestanden of de datum en tijd in de html-code, of de uitvoer van een CGI-script.

Style sheets

Op deze pagina worden de basisbeginselen van style sheets uitgelegd: wat zijn style sheets, wat kan je ermee, hoe gebruik je ze en waar vind je meer informatie.

Symbolen

Accenttekens worden lang niet altijd goed weergegeven. Dat komt door de verschillende soorten computers die op het Internet gebruikt worden. Hier wordt een methode besproken waardoor accenttekens altijd goed verschijnen.

Tabellen

Handig als je gegevens overzichtelijk wil weergeven, maar tabellen zijn voor meer dingen te gebruiken!

Teksten

Hier kan je lezen hoe je teksten opmaakt. Niet alleen wat betreft grootte, kleur en positie maar ook speciale effecten.

 Laatste wijziging: 28-09-2002 - Copyright © 1996-2002 Bas Jansen - URL: http://html.op-het.net/printen/index.html Top