HTML op het net Inhoud - Downloaden - Printen - Zoeken Info - Geschiedenis
Info
  Geschiedenis
  Beheer
  De maker
  Contactinfo


HTML op het net
  Inhoud
  Downloaden
  Uitprinten
  Zoeken

Gastenboek

Nieuws


Het ontstaan Top

HTML op het net is eens begonnen als Bas Jansen's html-pagina. Ik ben met die pagina begonnen toen ik mijn eerste internet-abonnement aangeschaft had. Ik vond dat zo fantastisch dat ik ook webpagina's wilde gaan maken. Toen kwam ik erachter dat er (toen) eigenlijk niet één goed Nederlandstalig naslagwerk over HTML bestond. Toen ben ik maar bij Netscape gaan neuzen, want die had en heeft nog steeds een zeer uitgebreid naslagwerk over HTML.
Telkens als ik langs een pagina surfde waar ik de layout goed van vond, keek ik in de source, hoe anderen hun pagina's maakten. Telkens als ik een onbekende tag tegenkwam, ging ik bij Netscape kijken waar die tag voor gebruikt kon worden en voegde ik die tag toe aan mijn pagina.
Toen kwam echter Internet Explorer en moest ik daar ook nog rekening mee gaan houden. Microsoft had alleen niet echt uitgebreide documentatie over de tags die Internet Explorer aankan. Met de komst van Internet Explorer 4 is dat echter veranderd. Daar hoort een enorm naslagwerk bij.
Sinds juli 1997 schrijf ik artikelen in de SmallZine over HTML en alles wat met webdesign te maken heeft. De tips die ik in die artikelen geef, verwerk ik ook in de pagina's van HTML op het net, zodat de pagina's constant aangevuld worden met nieuwe informatie. Je kan je op de site inschrijven voor de nieuwsbrief, die je gratis op de hoogte houdt van de belangrijkste updates en uitbreidingen van HTML op het net.

De naam Top

De naam van de pagina is gewijzigd van Bas Jansen's html-pagina naar HTML op het net toen ik de beschikking kreeg over het domein html.op-het.net. Dat domein is mij ter beschikking gesteld door Pryde Internet Consultants in Beekbergen.
Mede door die makkelijk te onthouden URL is HTML op het net een groot succes. De pagina is nu zo omvangrijk dat hij inmiddels uit meer dan 100 html-bestanden bestaat. Hoe je dat makkelijk kan beheren lees je hier.


 Laatste wijziging: 28-09-2002 - Copyright © 1996-2002 Bas Jansen - URL: http://html.op-het.net/info/geschiedenis.html Top