Terug naar de welkomstpagina
Biercomputer
  WAP - Quote - Recepten - Foto's - Bier - Flatlog - Adressen
Recept
 

 

Recept

Kleurige kerriesoep

Kleurige kerriesoep uit Eenpans Eetplezier

Informatie

Type recepthoofdgerecht
Categoriesoep
Aantal personen4
Bereidingstijdongeveer 40 minuten

Ingrediënten

- 3 eieren
- 1 rode paprika
- 2 lente-uitjes
- 250 gram champignons
- 35 gram boter
- 1-2 theelepels kerrie
- 1 pakje (voor 1,5 liter) kerriesoep met champignons
- 1 pot (340 ml) kippebouillon met kippevlees
- 300 gram Parijse worteltjes (wortelballetjes) of bospeen, in stukjes
- 300 gram diepvriesdoperwten
- 1/8 liter slagroom
- zout, peper
- 2 eetlepels gesnipperde peterselie

Bereidingswijze

Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze schrikken en pel ze; snijd de eieren in stukjes.

Schil de paprika met een dunschiller, verwijder de zaadbol en -lijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Maak de lente-uitjes en de champignons schoon; snijd de lente-uitjes in smalle ringen en de champignons in plakjes.

Verhit de boter in een (soep)pan en bak de stukjes paprika, de lente-uiringetjes, de champignonplakjes en de kerrie ca. 3 minuten; roer regelmatig.

Roer de inhoud van het pakje kerriesoep glad met 1/2 liter water, roer het mengsel door de groenten en voeg 1 liter water en de kippebouillon (zonder de stukjes kip) toe. Breng de soep al roerende aan de kook, voeg de worteltjes toe en laat ze in 10-12 minuten gaar worden; kook de doperwten de laatste 5 minuten mee.

Verdeel de kip uit de bouillon in kleine stukjes en roer ze door de soep.

Neem de pan van het vuur en roer de slagroom en de stukjes ei door de soep, breng de soep op smaak met zout en peper en garneer met peterselie. Geef er brood bij.

Dit recept is ingevoerd op dinsdag 13 maart 2001, 19:13 uur door Bas Jansen

Uitprinten Dit recept uitprinten