Terug naar de welkomstpagina
Biercomputer
  WAP - Quote - Recepten - Foto's - Bier - Flatlog - Adressen
Recept
 

 

Recept

Rocky Road Icecream

Heerlijk zelfgemaakt ijs met misschien wat vreemde ingrediënten.

Informatie

Type receptnagerecht
Categorieoverig
Aantal personen6
Bereidingstijd5 minuten (stap 1) + 60 minuten (de rest)

Ingrediënten

- 115 gram chocolade, in stukjes
- 150 ml melk
- 300 ml double cream (of slagroom)
- 115 gram marshmallows
- 115 gram glacé kersen, oftewel bigarreaux
- 50 gram biskwietjes
- 30 ml gekruimelde walnoten

Bereidingswijze

1. Smelt de chocolade in de melk in een pannetje op klein vuur, regelmatig roeren! Daarna in een schaal gieten en helemaal af laten koelen.
2. Klop de slagroom in een andere schaal totdat 'ie net zijn vorm behoudt. Voeg dan beetje bij beetje de chocolade mix toe, totdat het mengsel glad en romig is.
3. Doe het mengsel in een ijsmachine en wacht totdat het mengsel bijna bevroren is. Als je geen ijsmachine hebt kun je het mengsel in de vriezer zetten en regelmatig doorroeren.
4. Gooi nu de marshmallows, kersen, biskwietjes en walnoten erbij en bevries het mengsel totdat het stevig is.
5. Haal het ijs 15-20 minuten voor het opdienen uit de vriezer zodat het ijs een beetje zacht wordt. Je kunt er een ijswafel of chocoladesaus bij serveren.

Dit recept is ingevoerd op vrijdag 25 januari 2002, 11:32 uur door Bas Jansen

Uitprinten Dit recept uitprinten